Recomanacions literàries
/ JUNY 2015 /

Manual de supervivència a l’institut

·        Rachel RENÉE RUSSELL. Diari d’una penjada. Barcelona: Estrella Polar, 2010 (The Dork Diaries. Estados Unidos: 2009)


   MARIA AGUILERA (1r ESO E) (Curs 2014-2015)

  Aquest llibre tracta d’una noia que comença una nova vida a un institut nou, sense poder comptar ja amb els seus antics companys. Pel seu aniversari, la seva mare li regala un diari i allà va explicant tots els successos que li passen al llarg de la seva trajectòria al nou institut. Hi troba una companya que no li fa la vida vida massa agradable i també dues companyes que, tot i no tenir bona relació amb elles al principi, amb el pas del temps resulten bones amigues.  Gràcies a aquesta amistat la seva estada a l’institut li és molt més fàcil.

  Valoració personal: Trobo que és un llibre força interessant per als nens i nenes que comencen a estudiar a l’institut. Explica coses que passen en la realitat i situacions amb les quals alguns adolescents poden trobar-se amb facilitat. Et posa en situació de diversos problemes que pots tenir-hi i te’n dóna algunes solucions.

  Valoració numèrica: Li posaria una nota de 9 perquè està molt ben redactat i l’autora s’expressa bé. No li poso un 10 perquè encara he de llegir-ne d’altres parts.
 


/ JUNY 2015 /
El nen de la cara diferent

·        R.J. PALACIO. Wonder.  Barcelona: La Campana, 2013 ( 1a edició: 2012)  SOFÍA COLLADO VÍLCHEZ (1r ESO E) (Curs 2014-2015)

  Wonder és un llibre on es parla d’una persona que és diferent i de com això fa que la gent no la tracti com als altres.

  L’August és un noi que ja va néixer sent diferent. Tenia la cara deformada i l’havien d’operar molt sovint, perquè el seu rostre li impedia fer gestos correctament.

  Quan fa deu anys,  ja no l’han d’operar tan freqüentment i els seus pares decideixen enviar-lo a l’escola. Allà haurà de superar tot tipus de problemes, encara que també viurà petites experiències que faran que no es torni enrere amb una gran prova de la vida: la secundària.

  Valoració personal: A mi m’ha encantat aquest llibre: és ple d’emocions i, si el llegiu, us omplirà de sentiments i de colors. Wonder m’ha fet comprendre que la gent pot ser tant cruel com afectuosa i que sempre hi ha un motiu per a cada cosa. Perquè l’obra t’ensenya la vida de cada persona, el perquè dels seus actes, la seva manera de reaccionar davant diferents situacions o la mateixa situació vista des de diferents punts de vista.

  Valoració numèrica: Numèricament, la meva valoració és un 10, ja que l’autor ha agafat la perfecció i l’ha transformat en l’August al llibre. De veritat, el recomano
 


/ JUNY 2015 /
Narnia: un mundo diferente

·        Clive Staples LEWIS. Las crónicas de Narnia. El león, la bruja y el ropero. Barcelona: Planeta, 2005.  MARCOS CARMONA (1r ESO E) (Curs 2014-2015)

  Dos niños y dos niñas se van de su hogar por la guerra y van a parar a una casa de un hombre rico. En la casa los niños se meten dentro de un armario donde se encuentran con el maravilloso mundo de Narnia. Allí van con los castores  a la mesa de piedra  para reunirse con Aslan, el gran león. Cuando se reúnen con Aslan, deciden ir a luchar juntos contra la bruja. Aslan le come la cabeza a la bruja blanca y entonces se acaba la batalla.

  Tras la victoria contra la bruja, los cuatro niños son coronados como reyes y, después de unos años de reinar en Narnia, de repente entran en el armario y vuelven al mundo real.
  El libro me ha gustado mucho y se lo recomiendo a todos los niños del mundo.

  Valoración numérica: Yo le pondría un 9, porque la perfección no se puede conseguir.
 


/ JUNY 2015 /
La oscuridad contraataca

·        DereK LANDY. Skulduggery Pleasant, detective esqueleto. DÍAS OSCUROS.  ÓSCAR FERNÁNDEZ ACACIO (1r ESO E) (Curs 2014-2015)

  La saga de detective esqueleto trata sobre un mundo de magia oculto a los simples mortales. En esa especie de mundo oculto se encuentran Valquiria Caín y un esqueleto que vive gracias a la magia: Skulduggery Pleasant.

  En este libro, en concreto, veremos que Skulduggery está atrapado en una dimensión habitada por los sin rostro, una especie de dioses oscuros. Si consigue salvar al mundo entero de varios peligros, mejor.

  Le recomiendo este libro a todas las personas a las que les guste leer y un poco el misterio./ JUNY 2015 /
Sis amics incompresos

·        Francisco de Paula FERNÁNDEZ GONZÁLEZ. Blue jeans: ¡Buenos días,  princesa! Barcelona: Planeta, 2015 (2012)


  ANA DEL CID RAMOS (1r ESO E) (Curs 2014-2015)

  Aquest llibre tracta de la vida de sis adolescents que cap persona entenia. Per això van fer un club: “el club de los incomprendidos”, perquè era l’única forma de que algú els  comprengués. Entre els amics hi ha molt bon rotllo, però quan es comencen a adonar que s’estimen els uns als altres tot s’embolica.

  Per mi, aquest llibre està molt bé per a persones de la meva edat perquè així ens podem fer una idea de com pot ser el nostre futur.

  Valoració numèrica: Jo recomano aquest llibre amb un 8.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.