El nom del bloc


/ 14 de FEBRER del 2015 /
Ponts i llibres
Una comparació afortunada


  Us n’havíeu adonat? La silueta d’un llibre obert molts cops se sembla força a la forma d’un pont. Una coincidència vertaderament feliç si tenim en compte que llibres i ponts, a més, comparteixen tot sovint, ni que sigui de manera figurada, una mateixa finalitat. El pont permet passar a l’altra riba i un llibre, sens dubte, també ens permet accedir a d’altres llocs, molts cops imaginaris, com ens recorda magistralment Italo Calvino a Les ciutats invisibles o Lewis Carroll a Alícia al país de les meravelles.


  Els llibres, a més, són ponts que ens permeten arribar a les raons i sentiments dels altres. I, de retruc, ens serveixen per conèixer-nos millor a nosaltres mateixos, perquè a vegades tan sols ens adonem del que ens passa quan ho trobem en un vers inesperat o en boca d’algun personatge. No debades per això hi ha gent que confessa que hi ha llibres que han canviat les seves vides. O és que no ensenyen a estimar i viure d’una altra manera grans obres literàries com Rayuela de Julio Cortázar o El petit príncep de Saint-Exupéry?


  S’entén així que els noms de molts blocs dedicats al foment de la lectura juguin amb les semblances entre els ponts i els llibres. Nosaltres, ja ho veieu, també hem decidit seguir aquesta tradició blocaire per fer palesos tots els móns, coneixements i experiències que podeu arribar a guanyar si us decidiu a creuar els bells i emocionants ponts de les novel·les, les poesies, els assajos, les obres dramàtiques o -per què no?- els còmics, els fanzines i tots els altres gèneres considerats –erròniament- menors.


  I doncs? A què espereu? Els ponts de lletres són davant vostre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.